Tak nám konečně běží vládní podpora Nová zelená úsporám. Podpora se dá získat na ledascos, největší podíl asi budou mít projekty na zateplení domu. Pro úspěšné žadatele se tak může velmi zlepšit cena plastových oken, které jsou tak populární pro rekonstrukci domu, protože často podstatně zvyšují komfort bydlení. Nový program Ministerstva životního prostředí letos nabídne na zateplení domů víc než miliardu korun.

Prostředky jsou vyčleněny následovně: ze zdrojů Státního fondu životního prostředí ČR asi miliarda korun, z prodeje emisních povolenek je připraveno 300 milionů korun, dalších půl miliardy se odhaduje získat do konce roku 2013. To dává na tento rok asi 1,8 miliardy korun. První peníze budou vyplaceny již na podzim 2013.

Program Nová zelená úsporám 2013 je zaměřen na snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů, příspěvek je přímo
úměrný dosaženému výsledku. Dalšími žadateli mohou být ti, do plánují výstavbu rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností. Podpora přitom může být i na zpracování odborného posudku, technického dozoru stavebníka a na provedení měření parametrů obálky budovy.

Žadatelé mají navíc možnost získat speciální prémii 10.000 korun za využití kombinace více vybraných opatření. Podrobnosti programu, modelových příklady, kalkulačka pro výpočet výše podpory, návod na podání žádosti lze najít na webových stránkách programu na adrese www.nzu2013.cz.


Žádný komentář k příspěvku
„Zelená úsporám v novém“

Komentáře můžete sledovat RSS2 kanálem.

Źádný komentář pro tento příspěvek.

Přidej odpověď

XHTML: Můžete použít tyto formátovací značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>